Начальник військового складу вкрав майже 100 тонн пального

Начальник військового складу вкрав майже 100 тонн пального

Укрінформ
Військова прокуратура Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками управління військової контррозвідки департаменту контррозвідки СБУ викрили та затримали військовослужбовця, що систематично здійснював розкрадання пального.

Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Установлено, що начальник складу під час несення служби в добовому наряді черговим по парку, маючи безперешкодний доступ до резервуарів зберігання пально-мастильних матеріалів, неодноразово здійснював відкачування в автомобільну автоцистерну з резервуарів зберігання дизельне пальне, яке потім збував цивільним особам. Всього у такий спосіб було викрадено близько 100 тонн дизельного пального орієнтовною вартістю понад 1 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 жовтня військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України зазначеного військовослужбовця затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, та відносно нього Білоцерківським міськрайонним судом Київської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: В Одесі силовики впіймали військового інженера, який торгував вибухівкою

У ході розслідування кримінального провадження перевіряється причетність до викрадення пального інших військовослужбовців, а також буде надано правову оцінку діям командування частини та службових осіб контролюючих органів, які проводили перевірки на складах зберігання служби паливно-мастильних матеріалів цієї військової частини, але своєчасно не виявили недостачу матеріальних цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-