Смертельний наїзд: водійку Lexus можуть відпустити під заставу

Смертельний наїзд: водійку Lexus можуть відпустити під заставу

Фото
Укрінформ
Альону Зайцеву, винуватницю аварії у Харкові, в якій загинули п'ятеро осіб, доставили до суду для обрання запобіжного заходу. 

Суд може відпустити її під заставу або залишити під домашнім арештом, написав у Facebook народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

"Сьогодні о 14.00 у Київському районному суді міста Харкова відбудеться засідання щодо визначення запобіжного заходу для 20-річної Альони Зайцевої, яка звинувачується в смертельному ДТП, яке забрало життя 5 харків'ян. Її вже доставили до суду", - повідомив Геращенко.

За його словами, прокуратура і поліція наполягатиме на обранні запобіжного заходу у вигляді арешту на період слідства для уникнення спроби ухилитися від відповідальності за скоєне.

"Суд за цією статтею звинувачення може відмовитися прийняти рішення про арешт підозрюваної і обрати щодо неї запобіжного заходу у вигляді застави або домашнього арешту. Проте, громада таке рішення суду не схвалить і не підтримає", - відзначив депутат.

Раніше Геращенко повідомляв, що Зайцева на своєму Lexus брала участь у перегонах містом.

Читайте також: ДТП у Харкові: стало відомо про стан постраждалих

Як відомо, ввечері 18 жовтня у центрі Харкова автомобіль Lexus в'їхав у натовп пішоходів. У результаті ДТП 5 осіб загинули, ще 6 дістали поранення. За кермом Lexus була 20-річна прийомна дочка місцевого бізнесмена Альона Зайцева. Її затримала поліція.

Слідчими органами відкрито кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею тягне позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

За словами начальника Харківської обласної поліції Олега Беха, дівчина, яка була за кермом Lexus, чотири рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху згідно з чч.1, 3 ст.122 Кодекси України про адміністративні правопорушення в 2016 році і двічі - вже цього року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-