На Донеччині шахтарям заборгували більше 62,5 мільйона зарплати

На Донеччині шахтарям заборгували більше 62,5 мільйона зарплати

Укрінформ
На Донеччині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати гірникам держпідприємств «Селидіввугілля» та «Мирноградвугілля» на понад 62,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. 

«Установлено, що заборгованість перед працівниками вугільного підприємства шахта «1/3 Новогродівська» державного підприємства «Селидіввугілля» складає на серпень-вересень 3 млн 142 тис грн. Внаслідок чого 19 жовтня  34 працівники першої зміни відмовляються підніматися на поверхню, та залишилися під землею», - йдеться у повідомленні.

Крім того, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом невиплати заробітної плати працівникам ДП «Мирноградвугілля», де сума заборгованості нині становить 59,5 млн грн.

Красноармійською місцевою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, за фактом невиплати заробітної плати гірникам.

Читайте також: У профспілці заявляють, що шахтарів провокують на "підземні" страйки

У свою чергу голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець поінформував, що пізно увечері 19 жовтня протестуючі гірники шахти 1/3 «Новогродівська» піднялись на поверхню та тимчасово припинили акцію протесту. За його словами, шахтарям було обіцяно до вівторка (24 жовтня) виплатити заборговану заробітну плату за серпень і вересень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-