У профспілці заявляють, що шахтарів провокують на

У профспілці заявляють, що шахтарів провокують на "підземні" страйки

Укрінформ
Шахтарі Донеччини та Волині проводять акції протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплат.  

Зокрема, гірники  шахти "Центральна" (м. Мирноград, Красноармійський р-н, Донецька обл.) відмовилися їхати в шахту. Вони протестують на поверхні,  тоді як під землею з цією ж метою залишається 56 гірників  шахти "Капітальна"  ДП "Мирноградвугілля”.  В той час їх колеги з  ДП "Волиньвугілля"  вдалися до блокування руху перед міжнародним пунктом пропуску «Ягодин». 

Про це в соцмережі Facebook повідомив голова Незалежних профспілок гірників Михайло Волинець.

“Гірники першої зміни шахти "Центральна"  відмовилися їхати в шахту. Справа у тому, що була спроба виплатити заборговані гроші тільки тим гірникам, які протестують під землею. Міністерство фактично таким чином провокує шахтарів до страйків: хочете отримати зароблені гроші - спускайтеся в шахту і протестуйте”, - написав Волинець. 

За його словами, під землею залишаються дві зміни шахтарів шахти "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля”, які "не вийшли на поверхню починаючи з 3-ї зміни 8 жовтня, також на поверхню не піднялися і шахтарі 2-ї зміни 9 жовтня”.  Наразі вони ухвалили рішення  протестувати під землею позмінно – кожен не більше 1 доби поспіль. 

Це сталося після того, як  одному з гірників, який разом із колегами протестував під землею на шахті "Капітальній" (ім. Стаханова), стало зле і він втратив свідомість. 

За словами Волинця, гірникам-протестувальникам профспілкові активісти спускають їжу та воду. 

На підтримку шахтарів профспілки звернулися до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Вони вимагають погасити заборгованість із зарплатні за серпень та виплатити аванс за вересень. 

Читайте також: Нововолинські шахтарі заблокували рух до Польщі через КПП «Ягодин»

У понеділок, 9 жовтня,  виплати заборгованості вимагали гірники шахт "Бужанська" і №9 ДП "Волиньвугілля".  

За даними  Волинця, вони не отримали у повному обсязі зарплатню за липень, тому перекрили трасу міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-КПП "Ягодин" у районі с. Старовойтово Волинської області. За інформацією прес-служби Державної прикордонної служби України, з 11:30 близько 70 осіб безперервно переходили  дорогу, не даючи проїхати автомобілям. Рух було розблоковано під вечір після перемовин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-