ДТП у Харкові: 20-річна водій Lexus брала участь у перегонах

ДТП у Харкові: 20-річна водій Lexus брала участь у перегонах

Відео
Укрінформ
Винуватиця аварії у Харкові, в якій загинуло п'ятеро осіб, на своєму Lexus "брала участь у перегонах" містом.

Про те написав у Facebook народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

"З вчорашньої харківської трагедії стає відомо все більше деталей. І я, й усі, хто бачив відео, задавалися питанням: чому дівчина-водій "Лексуса" навіть не намагалася загальмувати на момент зіткнення? Після того, як сьогодні харківський інтернет-провайдер "Тріолан" виклав відео зі своїх камер спостереження навпроти Харківського виконкому, все стало зрозуміло. "Лексус", виявляється, брав участь у перегонах по мирному вечірньому Харкову. А нещасні пішоходи стали жертвами безглуздого бажання малолітньої дівиці пофорсити", - повідомив нардеп.

Він додав, що слідство тепер має встановити особу водія другого авто, що брало участь у перегонах. "Він буде важливим свідком у справі з встановлення винних у харківській трагедії, за якою послідує невідворотне покарання!» - впевнений Геращенко.

Читайте також: На місці кривавої ДТП у Харкові зникла жінка - ЗМІ

Як відомо, вечором 18 жовтня у центрі Харкова автомобіль Lexus в'їхав у натовп пішоходів. У результаті ДТП 5 осіб загинуло, ще 6 отримали поранення. За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. Її затримала поліція.

Слідчими органами порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що викликає загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею спричиняє за собою позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

За словами начальника Харківської обласної поліції Олега Беха, дівчина, яка була за кермом Lexus, чотири рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху за ч.ч. 1, 3 ст. 122 Кодекси України про адміністративні правопорушення у 2016 році й двічі - вже цього року. Запобіжний захід Зайцевій оберуть 20 жовтня.

Фото: newsroom.kh.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-