Кривава ДТП у Харкові: дівчина-водій Lexus відмовилася від пояснень

Кривава ДТП у Харкові: дівчина-водій Lexus відмовилася від пояснень

Укрінформ
Дівчина, що була за кермом Lexus, від удару якого в Харкові загинули 5 осіб, а постраждали шестеро, відмовилася від дачі пояснень.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Чиж  під час брифінгу 19 жовтня.

"Слідчими зібрана повна доказова база та є підстави вважати, що саме водій Lexus порушила правила дорожнього руху. Жінка від дачі пояснень відмовилась на підставі ст. 63 Конституції України", - наголосив Чиж.

В свою чергу начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех повідомив, що прокуратурою вже погоджено клопотання щодо повідомлення жінці про підозру у скоєнні злочину, обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та арешту транспортного засобу.

"Жінку, яка перебувала за кермом Lexus, затримано в порядку статті 208 КПК України. У 20-річної дівчини-водія  відібрані зразки крові та направлені на додаткову експертизу. За результатами первинного освідкування у крові алкоголю виявлено не було. Висновки щодо вмісту наркотичних засобів у крові будуть відомі найближчим часом", - підкреслив Бех.

Читайте також: Винуватиці кривавої ДТП у Харкові загрожує 10 років тюрми

Він підтвердив, що раніше водій Lexus 6 разів притягувалась до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Нагадаємо, трагедія сталася в Харкові 18 жовтня близько 20:45 на вулиці Сумській. Автомобіль Lexus, за кермом якого знаходилася 20-річна дівчина, рухався на заборонений сигнал світлофору. Водій іномарки не надала перевагу у русі автомобілю Volkswagen Touareg під керуванням 49-річного мешканця міста Харкова. В результаті зіткнення автомобілів стався наїзд на пішоходів, які перебували на пішохідному переході через вулицю Сумську. Від удару загинули 5 громадян, 6 осіб постраждали. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-