У ДПСУ спростовують заяву Матіоса про

У ДПСУ спростовують заяву Матіоса про "неконтрольований" кордон з Угорщиною

Укрінформ
Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії державного кордону. 

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"На сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельних ділянки загальною площею понад 132 гектари", - зазначається у повідомленні.

Також після цього було подано відповідні позови до  Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатській області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння.

Крім того Мукачівським прикордонним загоном Держприкордонслужби спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону подано позов  до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. На цей час ці справи призначені до судового розгляду.

"Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба України в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань", - зазначили у ДПСУ.

Читайте також: КП "Мар'їнка" обстріляв снайпер, поранений прикордонник

Як повідомлялося раніше, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є приватними земельними ділянками і прикордонники не мають повноцінного доступу до нього, а їх поява викликає протидію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-