Поліція затримала виконавців замаху на заступника голови Одеської облради

Поліція затримала виконавців замаху на заступника голови Одеської облради

Укрінформ
Слідчо-оперативна група ГУНП, СБУ та прокуратури в Одеській області розкрила замах на вбивство першого заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського.

Про це повідомляє прес-служба Одеського главку Нацполіції. 

"Завдяки злагодженим діям працівників поліції, СБУ та прокуратури, розкрито замах на вбивство першого заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського. Двох безпосередніх виконавців замаху затримано. Підозрювані - 23-річний мешканець Одеси та 27-річний житель Херсонської області", - зазначили в поліції.

За місцем мешкання підозрюваних, в автомобілях, гаражах та офісах, а також помешканнях, які використовували зловмисники, проведено понад 30 обшуків, в результаті яких вилучено 10 одиниць вогнепальної та 7 одиниць травматичної зброї, понад 600 набоїв різного калібру, 17 засобів зв’язку, маски та комплекти одягу працівників поліції, автомобільні держномери та понад 30 грамів наркотичної речовини.

У поліції уточнили, що "відповідно до висновків балістичної експертизи, проведеної за вилученою в одного зі зловмисників нарізною зброєю калібру 5,6 мм встановлено, що вказаний карабін співпадає зі зброєю, яку зловмисники використовували під час вчинення замаху на вбивство Радковського".

Читайте також: Заступник голови Одеської облради отримав п'ять кульових поранень - депутат

Встановлено, що напередодні вчинення злочину зловмисники замінили номерні знаки на автомобілі Кіа на заздалегідь викрадені з іншого авто та прибули до ресторану, де відпочивав Радковський. Не виходячи з машини, вони дочекались, доки останній залишить заклад і вийде на вулицю. Саме після цього нападники здійснили у його бік декілька пострілів з вогнепальної зброї і зникли з місця події.

Наразі правоохоронці здійснюють документування осіб, причетних до замовлення цього злочину.

Нагадаємо, 4 жовтня біля одного з розважальних закладів у центрі Одеси було здійснено замах на вбивство першого заступника голови Одеської обласної ради, екс-депутата Верховної Ради України Радковського. Невідомі на автомобілі Кіа здійснили декілька пострілів у його бік саме тоді, коли той виходив з ресторану.

Пораненого було госпіталізовано. З місця події поліцейські вилучили кулю від малокаліберної зброї калібру 5,6 мм. Ще три аналогічні кулі були вилучені з тіла потерпілого. За даним фактом було розпочате кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-