У таборі “Вікторія” ігнорували елементарні заходи пожежної безпеки – поліція

У таборі “Вікторія” ігнорували елементарні заходи пожежної безпеки – поліція

Укрінформ
Заступник голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад заявив, що в дитячому таборі “Вікторія” в Одесі проігнорували елементарні заходи пожежної безпеки.

Про це він сказав на комітетських слуханнях у Верховній Раді, присвячених питанню запобігання смерті дітей від зовнішніх причин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми у ході розслідування встановимо більш детально всі причини, які сприяли розвитку цієї  трагічної події. Але можу вам зараз відверто сказати, що були проігноровані всі елементарні заходи пожежної безпеки”, - зазначив Невгад і додав, що цей об’єкт вводився в експлуатацію “за одну добу”.

 Також він зазначив, що викликає занепокоєння процес евакуації дітей.

“Надалі мали місце несправність пожежної сигналізації, несправність необхідного пожежного обладнання. Рятувальники, коли гасили пожежу, то фактично за кілометр 200 метрів рукава тягнули для того, щоб подати необхідну воду для гасіння пожежі. Це все в сукупності потягнуло оті трагічні наслідки”, - повідомив Невгад. Він також наголосив, що в ході розслідування буде надана принципова оцінка діям усіх осіб, які мали відношення до цієї пожежі.

Зокрема, він зазначив, що керівник цього оздоровчого закладу зараз знаходиться під вартою.

“Були спроби, щоб він вийшов з-під варти, але завдяки тій роботі, яка проводилась, ми відстояли позицію, що цей керівник повинен нести відповідальність за те, що відбулося там”, - сказав Невгад. Він додав, що, крім того, ще ряд осіб притягуються до кримінальної відповідальності в установленому порядку.

Читайте також: Пожежа в Одесі: суд залишив екс-директора "Вікторії" за гратами

Як повідомлялось, в ніч проти 16 вересня в Одесі загорівся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей. У корпусі, який загорівся, було 42 дитини. Троє дітей загинули під час пожежі, ще двоє отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-