Пожежа в Одесі: суд залишив екс-директора

Пожежа в Одесі: суд залишив екс-директора "Вікторії" за гратами

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області залишив під вартою екс-директора позашкільного табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Апеляційний суд 6 жовтня відмовив у задоволенні скарги сторони захисту і залишив без змін ухвалу Київського райсуду від 18 вересня про арешт директора дитячого оздоровчого комплексу "Вікторія", - зазначили в прокуратурі.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд посадив під домашній арешт підозрювану в справі про пожежу в хостелі

Як повідомлялося, директору закладу Саркісяну і старшій виховательці Наталії Янчик слідство інкримінує порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило пожежу і загибель трьох дітей. Обох було взято під варту, але 28 вересня Апеляційний суд Одеської області розглянув скаргу адвоката Янчик і звільнив підсудну  із СІЗО, задовольнивши клопотання двох народних депутатів про взяття виховательки на поруки.

3 жовтня слідчий облпрокуратури оголосив підозру в службовій недбалості екс-віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько. Прокуратура подала клопотання до Приморського райсуду Одеси про обрання міри запобіжного заходу щодо підозрюваної.

Оскільки стаття ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України передбачає до 5 років позбавлення волі, підозрюваній на час розслідування може бути обрано домашній арешт.

Співробітники облпрокуратури спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління Національної поліції провели близько 20 обшуків на 14 підприємствах у рамках розслідування кримінального провадження за фактом службового підроблення у період реконструкції табору "Вікторія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-