Генпрокуратура розкрила подробиці обшуків в Одеській мерії

Генпрокуратура розкрила подробиці обшуків в Одеській мерії

Укрінформ
Співробітники прокуратури і ДФСУ здійснили сьогодні обшуки в посадовців Одеської міськради у рамках кримінального провадження за фактом зловживань посадовцями службовим становищем протягом  2014-2017 років - з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб.

Так роз'яснило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України сьогоднішні слідчі дії у службових офісах Одеської міськради.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2014-2017 років посадовці Одеської міськради, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, діючи всупереч інтересам служби, за попередньою змовою зі службовими особами Департаменту комунальної власності Одеської міськради, приватними нотаріусами, керівниками "підконтрольних" суб’єктів господарювання, в порушення вимог чинного законодавства України, без проведення аукціонних процедур, передали у власність об’єкти нерухомого майна, які перебували у комунальній власності територіальної громади Одеси, в результаті чого інтересам суспільства в особі громади міста завдано тяжких наслідків", - йдеться в повідомленні.

При цьому Одеським міським головою, відповідно до рішень міськради, видавались розпорядження про передачу в оренду "підконтрольним" юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, низки нежитлових приміщень та споруд, що перебували у власності територіальної громади Одеси.

За даними ГПУ, у подальшому депутатами Одеської міської ради за поданням Департаменту комунальної власності та постійної комісії з питань комунальної власності приймались рішення, якими фактично дозволявся викуп фізичним та юридичним особам (орендарям) даних об’єктів комунальної власності територіальної громади Одеси, всупереч вимогам чинного законодавства України, без проведення аукціону та значно нижче ринкової вартості.

Читайте також: В Одеській міськраді - обшук

Наразі слідчі Генпрокуратури проводять обшуки у будівлях та приміщеннях Одеської міськради, Департаменті комунальної власності, приватних нотаріусів, а також ряду пов’язаних суб’єктів господарювання. Уже вилучено ряд документів, що мають значення для кримінального провадження. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, обшуки сьогодні відбулися не тільки в офісах керівників департаменту комунальної власності міськради та екс-віце-мера В'ячеслава Шандрика, а й у помешканнях посадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-