На Луганщині СБУ викрила шахрайські схеми отримання пенсій на померлих

На Луганщині СБУ викрила шахрайські схеми отримання пенсій на померлих

Укрінформ
У Луганській області співробітники СБ України регулярно викривають та блокують протиправні схеми нарахування пенсій та інших соціальних виплат. 

Однією з найпоширеніших шахрайських схем є незаконне отримання пенсій людей, зареєстрованих як переселенці, що померли на тимчасово неконтрольованій українською владою території Донбасу. Дані про таких громадян не передаються з окупованих районів до Головного Управління Пенсійного фонду в Луганській області. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«З початку 2017 року СБ України встановила та підтвердила факти смерті майже 1200 пенсіонерів на території так званої ЛНР, виплати яким продовжували отримувати родичі. Оперативники спецслужби задокументували, що у більшості випадків «посередницькі послуги» з отримання пенсій надають представники криміналітету, які пов'язані з ватажками незаконних збройних формувань терористів. Тільки на пенсії встановленим СБУ громадянам, які вже пішли з життя, держава щомісяця витрачала у середньому вісім мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рева побоюється, що за підвищеними пенсіями прийдуть "шахтарі" з лав бойовиків

СБ України передала дані про встановлені факти до Пенсійного фонду, який припинив виплати померлим громадянам. Завдяки інформації СБУ до державного бюджету вдалося повернути вже нараховані кошти у розмірі майже півтора мільйона гривень.

Робота у цьому напрямку триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-