Генштаб хоче прибрати ВОХР з охорони арсеналів

Генштаб хоче прибрати ВОХР з охорони арсеналів

Укрінформ
Генштаб готує пропозиції до Закону України “Про чисельність Збройних Сил України” у зв’язку з тим, що потребується збільшення чисельності ЗСУ для забезпечення належної охорони складів, баз та арсеналів озброєння.

Про це заявив у вівторок начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко у виступі перед слухачами та викладацьким складом Національного університету оборони України імені Івана Черняхівського, повідомляє управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

“На цей час ми готуємо пропозиції щодо заміни ВОХР батальйонами охорони та забезпечення, до складу яких входитимуть як підрозділи охорони, так і такелажні підрозділи та підрозділи механізації. Це, безумовно, призведе до збільшення загальної чисельності Збройних Сил. У цьому зв’язку ми готуємо пропозиції до Закону України “Про чисельність Збройних Сил України”, - зазначив він.

Муженко також вказав на те, що держава почала виділяти кошти для обладнання місць зберігання озброєння і боєприпасів та на організацію охорони цих об’єктів. Але обсяги проблем є значними, тож їх вирішення потребує не одного року. У спадщину від Радянського Союзу Україна отримала мільйони тонн боєприпасів, частина з яких уже непридатні до використання. Розосередження цього боєзапасу потребує залучення великих обсягів залізничних перевезень та сучасних засобів механізації, зазначив начальник Генштабу.

Читайте також: Вибухи на арсеналах мають ознаки цілеспрямованих диверсій — Муженко

“Намагання певних політичних сил у нашій державі використати ці надзвичайні події на складах і арсеналах у своїх власних інтересах не покращує загальну ситуацію”, - додав він.

Як повідомлялося, раніше начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко заявляв, що чисельність Збройних Сил України на сьогодні наблизилась до визначеного законодавством граничного ліміту  250 тисяч осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-