"Погорілий хостел" у Запоріжжі облаштували на покинутому хлібозаводі

Фото
Укрінформ
Запорізький хостел, в якому сталася пожежа, орендар обладнав у нежитловій будівлі.   

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в керівництві ДСНС у Запорізькій області.

"Приміщення по вул.Жуковського, в якому сьогодні вночі сталася пожежа, загинули п'ятеро осіб і врятовано 3 жінок і дитину, розташовувалося на другому поверсі будівлі, де до 2011 року розташовувався хлібозавод. Потім він припинив свою роботу - простоював, а з кінця 2016 року будівлю було здано в оренду. При цьому жодних документів про переведення частини приміщень будівлі у житлові - ті, які використовуються для тимчасового або постійного проживання, до ДСНС не надходило", - повідомили у відомстві.

Зупинялися в хостелі, як правило, "ринковики", які привозили товари і сільгосппродукцію на найбільший ринок Запоріжжя  - "ринок Анголенко".

За неофіційними даними, орендарем приміщення колишнього хлібозаводу, розташованого у безпосередній близькості від ринку, з кінця 2016 року є підприємство "ПриватІнвестГруп". У ГУ Нацполіції у Запорізькій області інформацію про це не підтверджують, посилаючись на "таємницю слідства".

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня вночі в Запорізькій області виникла пожежа в хостелі. Люди опинилися у вогняній пастці через грати на вікнах. Загинули 5 осіб, ще 4 - 3 жінок і 8-річну дівчинку вдалося врятувати співробітникам ДСНС у Запорізькій області. Як з'ясувалося під час попереднього розслідування, хостел почав свою діяльність з кінця 2016 року на другому поверсі заводської будівлі, але перевірки дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки і захисту протягом 2016-2017 років не проводилися, як і не надходило до Головного управління декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Читайте також: У хостелі Запоріжжя люди потрапили до вогняної пастки

Причина пожежі на даний момент встановлюється. За фактом події відкрито кримінальне провадження згідно з ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнові збитки в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).

Фото Дмитра Смольєнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-