У хостелі Запоріжжя люди потрапили до вогняної пастки

У хостелі Запоріжжя люди потрапили до вогняної пастки

Фото
Укрінформ
У хостелі Запоріжжя через грати на вікнах люди опинилися у вогняній пастці. А найближчий пожежний гідрант на відстані 20 метрів від місця пожежі був несправний (демонтований).

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Запорізькій області.

“Як з’ясувалося у ході попереднього розслідування, з кінця 2016 року на другому поверсі цегляної  будівлі колишнього хлібозаводу розпочав свою діяльність хостел. Перевірки дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту протягом 2016-2017 років не проводились... Під час пожежі люди опинилися у вогняній пастці, оскільки на вікнах номерів встановлені грати, а вихід через коридор унеможливлювався сильним задимленням. Через нього вогнеборці працювали в апаратах на стисненому повітрі. Ускладнювало ситуацію те, що приміщення будівлі знаходилися під напругою 380 V, а електрощитова для відключення знаходилася в зоні горіння. Найближчий пожежний гідрант, який знаходився на відстані 20 м від місця пожежі, був несправний (демонтований). Безперервна подача води була організована за допомогою підвозу з найближчого гідранту на відстані 300 м”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня о 02:46 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу, яка сталася на вул. Жуковського Олександрівського району.

Під час розвідки бійці ДСНС виявили тіла 4-ох мешканців хостелу без ознак життя. Ще одна людина від травм не сумісних із життям померла в кареті швидкої.

Читайте також: Вночі у Запоріжжі горів хостел, п'ятеро загиблих

Чотирьох осіб - трьох жінок та 8-річну дівчинку вогнеборці витягли, спилявши грати, через вікна другого поверху по висувній драбині.  

За фактом події відповідні органи проводять розслідування.

У Запоріжжі вночі горів хостел/ Фото Дмитра Смольєнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-