Калинівських школярів навчатимуть поведінці з вибухонебезпечними предметами

Калинівських школярів навчатимуть поведінці з вибухонебезпечними предметами

Укрінформ
Школярів із зони ураження боєприпасами з калинівського арсеналу екстрено вчитимуть правилам поведінки з вибухонебезпечними пристроями.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник начальника - начальник Відділу агітаційно-пропагандистської роботи Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Вінницькій області  підполковник служби цивільного захисту Олександр Кутовий.

«Починаючи з 2 жовтня у навчальних закладах населених пунктів, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації на калинівському арсеналі, буде відновлено навчальний процес. У зв’язку з цим,  а також враховуючи, що на всіх територіях, прилеглих до населених пунктів  залишається дуже багато боєприпасів, які можуть завдати шкоди здоров’ю та життю, особливо дітей, рятувальники проведуть у школах відкриті заняття із школярами  про правила поведінки при  знаходженні підозрілих та вибухонебезпечних предметів», - повідомив Кутовий.

За його словами, заняття проведуть в навчальних закладах м. Калинівка та шести сіл – трьох Калинівського і трьох Вінницького районів. Це населені пункти, які потрапили в зону розльоту небезпечних предметів.

Навчання -  екстрені і позапланові. Дітям будуть показувати, які предмети не можна чіпати, розкажуть про алгоритм дій в разі їх виявлення – куди телефонувати і повідомляти про знахідку, як обгородити територію і чого не можна робити з вибухонебезпечним пристроєм ні в якому разі.

Для проведення занять з школярами залучені фахівці Калинівського районного сектору ДСНС у Вінницькій області  та піротехнічні розрахунки, не задіяні у розмінуванні.

Читайте також: Вибухи в Калінівці: Вінниччина отримала 20 мільйонів на відновлення

Як повідомлялося, станом на ранок 2 жовтня зведеним піротехнічним загоном ДСНС України обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 12,6 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 313 заявок, виконано – 309, виявлено та вилучено 547 вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-