ДСНС: у Калинівці ще триває поодинока детонація боєприпасів

ДСНС: у Калинівці ще триває поодинока детонація боєприпасів

Укрінформ
Станом на ранок 1 жовтня на військових складах у Калинівці Вінницької області спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Станом на 7 год. 1 жовтня відкритих осередків горіння немає, спостерігається поодинока детонація боєприпасів”, - йдеться в повідомленні.

Зведений піротехнічний загін ДСНС України (108 бійців та 41 одиниця техніки) обстежив на наявність вибухонебезпечних предметів 7800 га території, триває виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів.

“Усього з початку виконання робіт отримано 288 заявок, виконано – 280, виявлено та вилучено 439 вибухонебезпечних предметів”, - інформують рятувальники.

Читайте також: Міноборони посилено охороняє склади боєприпасів у Калинівці

Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 40 км від м. Калинівка.

Призупинено навчально-виховний процес дошкільних та освітніх закладів, розташованих у зоні можливого ураження.

Всі населені пункти підключені до електропостачання. Продовжуються роботи по відновлення газопостачання (відновлено газопостачання 95% абонентів).

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл було евакуйовано понад 30 тисяч людей. За даними Вінницької ОДА, в зоні ураження пошкоджено близько 2 тисяч будівель, 16 з яких не підлягають відновленню. Найбільше постраждало село Павлівка, де пошкоджено близько 900 споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-