На київських АЗС торгували розведеним керосином дизпаливом

На київських АЗС торгували розведеним керосином дизпаливом

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці Києва викрили групу, яка організувала масове виробництво фальсифікованого дизельного пального стандарту євро.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції викрили та задокументували групу осіб, яка на території Києва та Київської області налагодила масове виробництво фальсифікованого дизельного палива євро. До її складу входили 9 осіб», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, фальсифіковане паливо виготовлялось на основі офіційного дизпального, яке закуповувалось на території Білорусі та РФ, яке змішувалося з кустарно видобутим або авіаційним керосином та хімічними присадками. Оптова та роздрібна реалізація "продукції" здійснювалася через підконтрольні підприємства юридичним та фізичним особам на власних заправних станціях на території Києва та області. Цими підприємствами проведено фінансових операцій на суму понад 130 мільйонів гривень.

Читайте також: АМКУ взявся за ціни на бензин і дизпальне

У межах кримінального провадження правоохоронці провели 21 обшук на нафтобазах, АЗС, а також в офісах та у фігурантів справи. Вилучено більше 30 паливних цистерн, 17 заправних колонок, понад 100 м куб. дизельного пального, фінансово-господарську та чорнову документацію, комп'ютерну техніку, а також 243 тисячі гривень та понад 31 тисячу доларів США.

Поліція викрила торговців фальсифікованим дизпаливом

На рахунки підприємств накладено арешт. Вісьмом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, шістьох осіб затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-