Калинівка: Прем'єр доручив призначити відповідальних за ліквідацію наслідків

Калинівка: Прем'єр доручив призначити відповідальних за ліквідацію наслідків

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив призначити відповідальних у кожному постраждалому селі за ліквідацію наслідків пожежі на військових складах на Вінничині.

Про це він сказав на брифінгу в Калинівці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я поставив чітке завдання місцевій владі - визначити конкретно відповідальних осіб за кожне село, остаточну ліквідацію наслідків. Відповідно проводиться розмінування, роботи продовжуються, і ніхто не залишиться поза увагою, всіх підтримаємо, всім допоможемо і все відновимо", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що уряд виділив 100 мільйонів гривень, які будуть направлені на відновлення зруйнованих будівель, на підтримку людей: "Ми профінансуємо усе в повному обсязі, все, що було зруйновано, буде  відбудоване".

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл було евакуйовано понад 30 тисяч людей. Рятувальники ліквідовували займання 7 житлових будинків.

Для локалізації пожежі та припинення подальшого розповсюдження вогню в ці дні було залучено 24 працівники особового складу 4 пожежних потягів ПАТ "Укрзалізниця", а загалом – понад 50 працівників залізничної галузі. Особовий склад пожежних потягів, які працюють в епіцентрі події, забезпечений бронежилетами та бронесферами.

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман поручил назначить ответственных в каждом пострадавшем селе за ликвидацию последствий пожара на военных складах на Винниччине.

Об этом он сказал на брифинге в Калиновке, сообщает корреспондент Укринформа.

"Сегодня я поставил четкую задачу местной  власти - определить конкретно ответственных лиц за каждое село, окончательную ликвидацию последствий. Соответственно проводится разминирование, работы продолжаются, и никто не останется без внимания, всех поддержим, всем поможем и все восстановим", - сказал Гройсман.

Он напомнил, что правительство выделило 100 миллионов гривень, которые будут направлены на восстановление разрушенных зданий, на поддержку людей: "Мы профинансируем все в полном объеме, все, что было разрушено, будет отстроено".

Читайте також: Гройсман сказав, коли надійдуть гроші на ліквідацію наслідків пожежі у Калинівці

Как сообщалось, 26 сентября в Калиновке на складах вооружения возник пожар с дальнейшей детонацией боеприпасов. Из Калиновки и прилегающих сел были эвакуированы свыше 30 тысяч человек. Спасатели ликвидировали возгорание 7 жилых домов.

Для локализации пожара и прекращения дальнейшего распространения огня в эти дни были привлечены 24 работника личного состава 4 пожарных поездов ПАО "Укрзалізниця", а в целом - более 50 работников железнодорожной отрасли. Личный состав пожарных поездов, которые работают в эпицентре события, обеспечен бронежилетами и бронесферами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-