До Калинівки поїхав із Харкова гуманітарний вантаж будматеріалів

До Калинівки поїхав із Харкова гуманітарний вантаж будматеріалів

Укрінформ
Друга фура з гуманітарною допомогою для Вінницької області, яка постраждала від вибухів на арсеналі в місті Калинівка, виїхала з Харкова.

Про це журналістам розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Сергій Магдисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харківщина продовжує надавати гуманітарну допомогу Вінницькій області. Друга фура з гуманітарною допомогою вже виїхала з Харкова", - зазначив Магдисюк.

За його словами, голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання в максимально стислі терміни зібрати й відправити цю гуманітарну допомогу.

Читайте також: В Міноборони розповіли, що відбувається на військовому арсеналі біля Калинівки

"Виходячи з досвіду Балаклії, ми знаємо, що в першу чергу потрібний шифер - закривати дахи, що постраждалі від вибухів. І саме його попросили колеги з Вінницької ОДА. Тому машину завантажено шифером", - додав Магдисюк.

За його словами, вантаж прибуде до Вінниці 29 вересня.

"Ми знаходимося в постійному контакті з колегами з Вінниці. Якщо зараз, у процесі обстеження пошкоджень, визначать, які ще додатково потрібні матеріали, будемо формувати ще одну машину", - пояснив Магдисюк.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня з Харкова до Вінниці вирушила перша партія гуманітарної допомоги: 20 тонн продуктів харчування і предметів першої необхідності. На місці події зараз працюють фахівці по розмінуванню з Балаклії Харківської області. Там 23 березня спалахнули склади військового арсеналу, внаслідок чого було евакуйовано близько 30 тис. мешканців району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-