Пожежа в Одесі: дирекція табору системно не виконувала приписів ДСНС

Пожежа в Одесі: дирекція табору системно не виконувала приписів ДСНС

Укрінформ
Дирекція одеського дитячого табору “Вікторія”, де сталася масштабна пожежа і загинули діти, системно не виконувала приписів Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо усунення порушень.

Про це заявив заступник прокурора області Юрій Кіщук на засіданні тимчасової обласної комісії щодо вивчення обставин трагедії в таборі "Вікторія", яке провів голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з отриманими показами опитаних свідків і вилученими документами, можна сказати, що дирекція табору системно не виконувала приписів інспекторів облуправління ДСНС щодо усунення порушень норм і правил протипожежної безпеки", - наголосив заступник прокурора.

Він зазначив, що розслідування залучено 30 кращих слідчих, в тому числі працівників Головного слідчого управління Нацполіції України, які ведуть слідство під процесуальним керівництвом найдосвідченіших прокурорів.

Читайте також: Виховательку табору "Вікторія" взяли на поруки нардепи

За словами Кіщука, вже опитано понад 90 осіб, замовлено близько двадцяти експертиз, однак термін виконання багатьох з них - до 30 і більше діб.

Пославшись на відсутність висновків експертів, Кіщук ухилився від відповіді, які версії зараз відпрацьовує слідчо-оперативна група.

Як повідомлялося, в ніч на 16 вересня в одеському таборі "Вікторія" виникла пожежа. На той момент в корпусі, де виникло займання, знаходилися 42 дітей. Троє з них загинули.

Поліція відкрила три кримінальні провадження - за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-