Район Калинівки будуть розміновувати 50 груп саперів

Район Калинівки будуть розміновувати 50 груп саперів

Укрінформ
В районі Калинівки Вінницької області, де сталася пожежа на військових складах, над розмінуванням територій будуть працювати 50 інженерно-технічних груп. Наразі там вже працюють сили 32 інженерно-технічної групи. 

Про це начальник Генерального штабу Віктор Муженко написав у Facebook

 "Завдяки вмілим, злагодженим і навіть героїчним діям, перш за все, особового складу 48 арсеналу пожежа була локалізована і припинена вже до 16 години.  Вчасно прийняті рішення командування дозволили уникнути втрат особового складу і місцевих жителів. В гасінні було задіяно 7 танків. В кінцевій фазі гасіння здійснено до 10 вильотів авіації ДСНС. Силами 32 інженерно-технічних груп організовано розмінування території. Цих груп буде працювати 50", - написав Муженко.

Він також зазначив, що Збройні сили України спільно з СБУ, ДСНС, Нацгвардією і Національною поліцією продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні питань, пов'язаних з пожежою на складах.

Читайте також: Муженко про Калинівку: Звинуватити мене і підлеглих у бездіяльності не вийде

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на Вінничині на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-