Муженко про Калинівку: Звинуватити мене і підлеглих у бездіяльності не вийде

Муженко про Калинівку: Звинуватити мене і підлеглих у бездіяльності не вийде

Укрінформ
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко відкидає звинувачення на свою адресу у бездіяльності, що призвела до пожежі на військових складах у Калинівці на Вінниччині.

Про це він написав у Facebook.

"Для тих, хто ще не зрозумів - звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде", - заявив Муженко.

Він також наголосив, що для управління Збройними силами вибудована чітка вертикаль з Верховним головнокомандувачем на чолі.

Муженко зазначив, що пожежа на військових складах стала приводом для розмов тих, хто прагне розхитати боєготовність та цілісність Збройних сил. За словами Муженка, цілі цих осіб співпадають з ворожими прагненнями дискредитувати сили ЗСУ.

"Тим часом Збройні сили України з кожним днем міцнішають та загартовуються. Тільки єдність і стабільність в державі приведе до перемоги над ворогом", - заявив Муженко.

Читайте також: Вибухи в Калинівці: За НП мають відповідати керівники Генштабу - Турчинов

Як повідомлялося, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що пожежа у Калинівці - це найбільший удар по обороноздатності країни з початку війни, і за події в Калинівці мають відповідати найвищі посадовці, включно з керівниками Генерального штабу ЗСУ.

У свою чергу народний депутат Антон Геращенко (фракція «Народний Фронт») заявив про необхідність відправити у відставку начальника Генштабу Муженка через пожежу в Калинівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-