Вибухи на складі: у прилеглому селі пошкоджені майже половина будинків і школа

Вибухи на складі: у прилеглому селі пошкоджені майже половина будинків і школа

Укрінформ
Представники цивільно-військового співробітництва (ЦВС) ЗС України здійснюють моніторинг гуманітарної ситуації в наближених до Калинівки населених пунктах.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

"У складі підрозділів Збройних Сил України, які залучені до ліквідації наслідків пожежі на арсеналі у Калинівці, працює група Управління цивільно-військового співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що офіцери групи ЦВС здійснили моніторинг гуманітарної ситуації у населених пунктах, наближених до місця трагедії. Вони об’їхали населені пункти Павлівку, Сальник та Калинівку.

За словами старшого офіцера відділу управління ЦВС підполковника Олексія Мазепи, за проведеною оцінкою ситуації у населеному пункті Павлівка виявлено, що згорів один приватний будинок, пошкоджень зазнала будівля місцевої школи, майже половина будинків мають пошкодження вікон та дахів.

Як повідомлялося, ввечері 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними Міноборони, там зберігається орієнтовно 83 тис. тонни боєприпасів.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок пожежі на військових складах у Калинівці Вінницької області з подальшою детонацією боєприпасів, наразі залучено майже 2,5 тисячі людей та 345 одиниць техніки. До місця НС також направлено 20 піротехнічних розрахунків чисельністю 98 чол. та 38 од. техніки.

Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено сім протипожежних танків, 2 інженерні машини розгородження та засоби повітряної розвідки.

На цей час ДСНС здійснила 4 скидання води на осередки вогню, де знижена небезпека, та ліквідувало займання 6 споруд унаслідок влучання боєприпасів.

Читайте також: Сапери почали розмінування території на військових складах під Калинівкою

Наразі із району НС вивезено понад 30 тисяч людей, евакуація триває. Для перевезення населення залучено 71 транспортний засіб, 10 карет швидкої медичної допомоги.

Інформації щодо загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано. За оперативною інформацією травмовано двох осіб, їх госпіталізовано.

У прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного та залізничного транспорту. Також заборонено рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-