Сапери почали розмінування території на військових складах під Калинівкою

Сапери почали розмінування території на військових складах під Калинівкою

Оновлено
Укрінформ
На військових складах поблизу Калинівки на Вінниччині фахівці розпочали роботи з розмінування території, що дозволить слідчим СБУ найближчим часом розпочати огляд місця події та призначити необхідні експертизи.

Про це повідомила у Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Наразі проводяться першочергові слідчі дії, у тому числі допитуються очевидці та інші свідки подій. Станом на 16 годину триває локалізація наслідків надзвичайної події на військових складах поблизу Калинівки. Спеціалісти розпочали роботи із розмінування території, що дозволить слідчим СБУ найближчим часом розпочати огляд місця події та призначити необхідні експертизи", - зазначила Гітлянська.

Вона також нагадала, що слідчому відділу Управління Служби безпеки України у Вінницькій області органи прокуратури доручили здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом диверсії на військових складах на Вінниччині.

Гітлянська підкреслила, що слідчу групу СБУ посилено досвідченими фахівцями з центрального управління та регіональних органів спецслужби. 

Читайте також: У слідства - чотири версії причин вибухів у Калинівці

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними Міноборони, там зберігається орієнтовно 83 тис. тонни боєприпасів.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 113 КК України (диверсія). Досудове розслідування у цьому провадженні проводить слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області.

В ГПУ заявили, що слідство відпрацьовує 4 версії пожежі на складах з боєприпасами в Калинівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-