Зі Львівського бронетанкового до Калинівки вирушає

Зі Львівського бронетанкового до Калинівки вирушає "танк-вогнегасник"

Укрінформ
ДП "Львівський бронетанковий завод" передав рятувальникам спеціальний пожежний танк ГПМ-72 для ліквідації пожежі на складі боєприпасів поблизу Калинівки у Вінницькій області.

Про це інформує прес-служба Укроборонпрому.

"ДП "Львівський бронетанковий завод", який входить до складу ДК "Укроборонпром", терміново передає рятувальникам спеціальний пожежний танк ГПМ-72 для ліквідації пожежі на складі боєприпасів під Вінницею", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей пожежний танк є однією з найпередовіших розробок заводу у сфері спеціальної техніки та вже пройшов заводські та відомчі випробування, під час яких довів свої високі характеристики.

За даними "Укроборонпрому", ГПМ-72 оснащений пожежною цистерною, місткість якої  20 т, сучасним пожежним насосом і лафетом, за допомогою яких можливо гасити пожежу на відстані до 100 метрів.

Машина має підвищену прохідність та захист екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогню. Для цього рятувальники захищені 30-мм бронею, у кабіні встановлена фільтровентиляційна установка, також реалізовано облив кабіни корпусу для зниження її температури.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня на складах озброєння поблизу міста Калинівка, що на Вінниччині, виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб, і евакуація триває. Для перевезення евакуйованого населення залучено 71 транспортний засіб, 10 карет швидкої медичної допомоги.

Читайте також: До облаштування артскладів в Україні варто залучити фахівців НАТО - нардеп

За оперативною інформацією травмовано 2 особи, яких госпіталізовано до медичних закладів.

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

За фактом вибухів на артилерійських складах у Калинівці військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-