До гасіння пожежі на артскладах у Калинівці залучили літаки

До гасіння пожежі на артскладах у Калинівці залучили літаки

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій залучила до гасіння пожежі на складах з боєприпасами в Калинівці на Вінниччині 2 пожежні літаки.

Про це ДСНС повідомляє у Facebook.

"Наразі залучено пожежний літак Ан-32П ДСНС України для гасіння тих осередків пожежі, де знижена небезпека. Додатково з Ніжина вилетів ще один пожежний літак для відпрацювання питань щодо гасіння пожеж з повітря", - повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він підкреслив, що складність локалізації пожежі полягає у тому, що й досі лунають поодинокі вибухи на території складів. "Тому і ДСНС, і Збройні сили працюють в режимі обережності, аби не ризикувати життям особового складу", - зазначив він.

Читайте також: Біля Калинівки затримали трьох підозрюваних у мародерстві

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними Міноборони, там зберігається орієнтовно 83 тис. тонни боєприпасів.

Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб. За оперативною інформацією ДСНС, травмовано двох людей, які госпіталізовані до медичних закладів.

Згідно з повідомленням Генерального штабу ЗСУ, на території арсеналу лунають поодинокі вибухи, а їх інтенсивність, порівняно з нічним часом, значно знизилася.

У прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного та залізничного транспорту. Також заборонено рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-