У Львові після масового отруєння людей перевірять усі ринки

У Львові після масового отруєння людей перевірять усі ринки

Укрінформ
Усі ринки Львова, де стався випадок масового отруєння людей копченою рибою, перевірять щодо дотримання умов реалізації харчових продуктів.

Про це йшлося на позачерговому засіданні комісії Львівської міськради з питань техногенної безпеки, де обговорювалась ситуація, повідомляє прес-служба міськради. 

«Комісія заслухала інформацію від керівництва Держпродспоживслужби, Львівського обласного лабораторного центру та Національної поліції і запропонувала організувати спільні комісії із залученням громадських організацій для проведення рейдових перевірок щодо дотримання умов реалізації харчових продуктів на усіх ринках Львова», - зазначили у прес-службі.

На засіданні повідомлялось, що крім обстеження житла і підсобних приміщень реалізаторки риби, розпочато обстеження лабораторії санітарної експертизи на ринку «Привокзальний». Ця служба зараз у стадії реорганізації і буде підпорядкована Державному закладу ветеринарної медицини. Перевірять і фірму, яка відпустила рибу. Фахівців Держпродспоживслужби туди не допустили, тому вони звернулися до правоохоронних органів у сприянні проведенню перевірки.

Читайте також: Причиною отруєння львівян стала "привокзальна" сальмонела

Комісія постановила посилити контроль за дотриманням вимог щодо реалізації харчових продуктів на ринках міста; забезпечити періодичний лабораторний контроль якості продукції відповідно до вимог нормативно-технічної документації та не надавати продавцям торгові місця на ринку без попереднього проведення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів.

Вирішено не допускати випадків стихійної торгівлі харчовими продуктами на територіях, прилеглих до ринків, у невстановлених місцях, на стихійних ринках, в тому числі торгівлі грибами, необробленими продуктами тваринного походження та готовою продукцією.

Як повідомляв Укрінформ, за фактом масового отруєння людей копченою рибою, придбаною на львівському ринку «Привокзальний», було розпочато кримінальне провадження за статтею 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Проводиться досудове розслідування. Жінці, яка реалізовувала неякісний товар, оголошено про підозру. Питання про обрання запобіжного заходу розгляне суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-