Огляд з дрона показав, що 70% арсеналу в Калинівці не постраждало - Генштаб

Огляд з дрона показав, що 70% арсеналу в Калинівці не постраждало - Генштаб

Укрінформ
Станом на ранок 27 вересня 70% території військових складів під Калинівкою на Вінниччині, де напередодні спалахнула пожежа і почали вибухати боєприпаси, не постраждали.

Про це заявив начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно за допомогою БПЛА було проведено спостереження, яке показало що близько 70% відсотків арсеналу не постраждало від вибухів і пожежі", - сказав Селезньов.

Він також зазначив, що близько 100 військовослужбовців строкової служби були евакуйовані з місця події у більш безпечні місця.

Селезньов додав, що наразі розглядаються різні версії подій, що відбулися. 

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Читайте також: Генштаб спростовує наявність хімзброї на складах у Калинівці

За останніми даними Генштабу ЗСУ, інтенсивність вибухів на складах озброєння в Калинівці значно знизилася, тож сапери розпочали розчищення території.

Президент Петро Порошенко у зв'язку з екстренною ситуацією на артскладах в Калинівці скликає Військовий кабінет за участю прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Державної служби надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-