Через вибухи під Калинівкою відключили газ 15 тисячам абонентів

Через вибухи під Калинівкою відключили газ 15 тисячам абонентів

Укрінформ
Через пожежу на військовому складі боєприпасів поблизу Калинівки ПАТ «Вінницягаз» припинило газопостачання 15 тис. споживачів, аби запобігти аварійним ситуаціям на газопроводах.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Вінницягаз». 

«У зв’язку із пожежею на військовому складі боєприпасів поблизу Калинівки у ніч з 26 на 27 вересня аварійно-диспетчерська служба газу «Вінницягаз» розпочала оперативне припинення розподілу газу через ГРС «Калинівка», «Дружба» та «Сальник» – першу ГРС було зупинено близько 23.00. Також було прийнято рішення про часткову зупинку ГРС «Хомутинці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мешканці 16 населених пунктів у Калинівському та Вінницькому районах залишились без газу, а це близько 15 тисяч споживачів.

Читайте також: На Чернігівщині біля залізниці сапери розбирають великий арсенал зброї

Станом на 10 годину середи, 27 вересня, всі бригади АДС та служби експлуатації газових мереж «Вінницягаз» працюють у посиленому режимі. До остаточного з’ясування ситуації та повного припинення пожежі про обстеження газопроводів та відновлення газопостачання не йдеться.

Раніше радник міністра енергетики та вугільної промисловості Максим Білявський повідомив, що через вибухи на військовому складі у Калинівці Вінницької області зупинено роботу трьох газорозподільних станцій, проте на транзит ситуація не впливає.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-