Калинівка: інтенсивність вибухів зменшилась у 15-20 разів

Калинівка: інтенсивність вибухів зменшилась у 15-20 разів

Укрінформ
Інтенсивність вибухів на палаючих військових складах під Калинівкою на Вінниччині зменшилась у 15-20-разів.

Про це у середу на брифінгу поінформував перший заступник голови Віннницької ОДА Андрій Гижко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На складах продовжують розриватися артилерійські снаряди, але інтенсивність вибухів зменшилася, це дуже нас радує. Порівняно з ситуацією, яка була о 10-11 вечора, інтенсивність фактично зменшилася у 15-20 разів", - сказав Гижко.

За його словами, у вівторок ввечері фіксувались до 50-60 вибухів на хвилину, наразі ж за аналогічний проміжок часу вибухають 3-4 снаряди.

Поки що про повну локалізацію пожежі на військових складах не йдеться. Наразі на територій арсеналу працюють два важкі броньовані пожежні танки, які поливають територію, аби прискорити локалізацію надзвичайної ситуації.

В оперативному штабі з ліквідації її наслідків задіяні військові, які мають досвід роботи під час пожежі на військових складах у Сватовому.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Читайте також: Сапери почали розчищати територію в Калинівці

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-