Сапери почали розчищати територію в Калинівці

Сапери почали розчищати територію в Калинівці

Укрінформ
Інтенсивність вибухів на складах озброєння ЗСУ в Калинівці на Вінничині значно знизилася, тож сапери розпочали розчищення території.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

"Інтенсивність вибухів на складах у Калинівці значно знизилась. Продовжується ліквідація осередків пожежі. Сапери приступили до розчищення території складів та навколо них", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі повідомили, що вже найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку населених пунктів, з яких проводилося відселення мешканців, на наявність вибухонебезпечних предметів.

"Рішення про повернення громадян до їхніх домівок буде ухвалено негайно після завершення перевірки", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Читайте також: Генштаб спростовує наявність хімзброї на складах у Калинівці

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-