Замах на Кернеса і вбивство його друга не пов'язані - поліція

Замах на Кернеса і вбивство його друга не пов'язані - поліція

Укрінформ
Замах на Харківського міського голову Геннадія Кернеса і вбивство його друга Юрія Дімента не пов'язані між собою.

Про це заявив на прес-конференції начальник Головного слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є підстави вважати, що ці дві справи ніяк не пов'язані, і є на що посилатися", - зазначив Тимошко.

За його словами, розслідування обох справ триває, але підозрюваних поки немає.

Читайте також: На харківському цвинтарі застрелили найближчого соратника Кернеса

Тимошко додав, що зброю без основної частини механізму, яка фігурує в справі Кернеса і яку було знайдено в лісі поблизу місця замаху, передано на експертизу.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого 2016 року невідомий застрелив з автомата Юрія Дімента - друга мера Харкова Геннадія Кернеса. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

У квітні 2014 року невідомий вистрілив у спину меру Харкова Геннадію Кернесу, який робив ранкову пробіжку. Кернес отримав важке поранення хребта і внутрішніх органів. Було відкрито кримінальне провадження за статтею, пов'язаною із замахом на вбивство.

У грудні 2016 року радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що замах на вбивство Кернеса у 2014 році організував лідер терористичного угруповання "Оплот" Євген Жилін, якого було застрелено рік тому в Підмосков'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-