Адвокат заявляє, що Штепу можуть прослуховувати через браслет

Адвокат заявляє, що Штепу можуть прослуховувати через браслет

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова допитав ще трьох свідків захисту у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинувачуваної у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності терористичної групи.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Суд допитав ще трьох свідків захисту, які прибули зі Слов'янська. Вони показали, що під час подій 2014 року Штепа дійсно була у полоні у бойовиків, де її били, і що вона прибрала російський прапор з будівлі міськради і встановила український", - заявив адвокат.

Читайте також: На екс-голову Слов'янська Штепу одягнули електронний браслет

За його словами, Штепа була присутня на суді: "На її руці - електронний браслет. Характеристика та габарити пристрою дають можливість не лише відстежувати місце розташування заарештованої, але і, у разі потреби, переобладнати його для здійснення прослуховування".

"На засідання суду також прибули до двадцяти активістів "Азова", вони намагалися домогтися у суду, на якій підставі Штепі змінили запобіжний захід", - додав адвокат.

За його словами, наступне засідання суду - 26 вересня. "Суд явно форсує розгляд: лише на цьому тижні було 4 засідання", - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи: звільнив з-під варти і спрямував на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслету.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, прокуратура наполягала на продовженні тримання Штепи під вартою: "Кримінальний кодекс України не передбачає для підозрюваних за ст. 110 інших видів запобіжного заходу. Очікувані ризики актуалізуються у зв'язку зі зміною запобіжного заходу".

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що у полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-