У справі Штепи допитали трьох свідків захисту

У справі Штепи допитали трьох свідків захисту

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова допитав трьох свідків захисту у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка обвинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі в діяльності терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Суд допитав трьох свідків захисту, які прибули зі Слов'янська. Вони свідчили, що під час подій 2014 року Штепа дійсно була в полоні у бойовиків, а також ризикувала життям, рятуючи людей", - зазначив адвокат.

За його словами, суд буде продовжено в п'ятницю, 22 вересня, з 12:00. "Буде продовжено допит свідків захисту, а їх до півсотні", - зазначив Шадрін.

Він також розповів, що Штепа самостійно прибула на засідання суду зі Слов'янська, де вона з учорашнього дня за рішенням Ленінського райсуду знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

"Вона (Штепа - ред.) також підтвердила, що в її будинку невідступно знаходилися двоє поліцейських, оскільки електронний браслет, про який йдеться у рішенні суду, їй поки що не надав Слов'янський відділ поліції", - додав адвокат.

Читайте також: Штепа по приїзду в Слов'янськ відразу відзначилася у поліції

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи із взяття під варту на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

15 вересня Європейський суд з прав людини запросив інформацію в уряду України про поточний стан здоров'я Нелі Штепи, яка знаходиться в СІЗО, а також про виконання ухвали Жовтневого райсуду Харкова від 14 серпня 2017 року про необхідність надання їй меддопомоги.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна ввійти у Слов'янськ під загрозами терористів, що в полоні її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-