Світлична закликає не панікувати: харківський аеропорт не закриють

Світлична закликає не панікувати: харківський аеропорт не закриють

Укрінформ
Давайте не сіяти паніку, про закриття міжнародного аеропорту "Харків" не йдеться.

Так сказала на брифінгу перед відкриттям IX міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!" голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Є проект про обмеження польотів над Дніпропетровської зоною, і мова не йде про те, що закриється Харківський аеропорт", - зазначила Світлична.

За її словами, "безпека - перш за все".

"Ми, звичайно, розберемося в причинах цієї тези і перспективи ухвалення даного рішення і вживемо заходів, щоб у ситуації нічого не змінилося в гіршу сторону для нас. Але давайте не сіяти паніку", - додала Світлична.

У свою чергу відомий харківський бізнесмен Олександр Ярославський підтвердив, що аеропорт не закриється: "Не сподівайтеся. Аеропорт не закрився і не закриється. Кількість друзів і гостей тільки зросте".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 вересня Харківська міськрада звернулася до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити закриття повітряного простору над містом.

"У разі ухвалення даного документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, і Харків виявиться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, що матиме негативний вплив на економічний стан Центральної та Східної частин України... Харківська міська рада просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана винести рішення зазначеного питання на найвищий державний рівень і звернутися в EASA з проханням не вводити даний документ в дію, обмежившись чинною забороною на польоти над зоною проведення АТО", - сказано у зверненні.

Читайте також: Запорізький аеропорт теж може припинити свою роботу

Напередодні до Державної авіаційної служби України надійшов проект бюлетеня від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), який пропонує визнати небезпечними польоти у східній частині України, де розташовані міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" та "Запоріжжя".

Що стосується форуму, то, в ньому беруть участь делегації з 30 країн, в тому числі, на чолі з послами, включаючи США і Китай. На форумі очікується підписання контрактів на суму 75 млн дол., а також 7 меморандумів про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-