Запорізький аеропорт теж може припинити свою роботу

Запорізький аеропорт теж може припинити свою роботу

Укрінформ
Європейська агенція безпеки польотів може визнати небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району, куди входить три великих аеропорти.

Про це кореспонденту Укрінформ повідомили у керівництві Запорізької міської ради, якій підпорядковується запорізьке комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

«Комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» стало відомо про те, що в Державну авіаційну службу України надійшов проект бюлетеня від EASA (European Aviation Safety Agency - Європейського агентства безпеки польотів), організації яка контролює безпеку в повітряному просторі Європи. Реалізація даного документу може привести до значного обмеження, а можливо і до повного припинення польотів цивільних повітряних суден в південно-східній частині України, оскільки їм планується визнати небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації, куди входить три великих аеропорти, в тому числі і «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», - повідомили у міськраді.

Читайте також: Харків може втратити міжнародний футбол – там хочуть закрити аеропорт

За даними міськради, наслідки реалізації цієї ініціативи EASA будуть «більш ніж сумні», як для КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», так і для Запорізького регіону в цілому, оскільки закриття єдиних повітряних воріт області, призведе до суттєвого зниження інвестиційної активності в місті та регіоні в цілому.

У зв'язку з цим, виконком Запорізької міської ради планує звернутись до прем'єр-міністра України Владимира Гройсмана з проханням «винести рішення даної проблеми на найвищий рівень і всіма силами сприяти тому, щоб бюлетень EASA не був введений в дію». Відповідне звернення виконком планує затвердити на черговому засіданні 22 вересня.

Читайте також: Гройсмана просять не закривати небо над Харковом

Довідка Укрінформ. КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» створено у січні 2003 року шляхом передачі у комунальну власність цілісного майнового комплексу державного підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Запорізький аеропорт має злітно-посадкову смугу довжиною 2500 метрів, обладнану світлотехнічними і радіонавігаційними системами, що дозволяє приймати і відправляти повітряні судна практично всіх типів в будь-який час доби, а так само обладнану грунтову смугу.

Фото: depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-