Гройсмана просять не закривати небо над Харковом

Гройсмана просять не закривати небо над Харковом

Укрінформ
На сесії міськради прийнято звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не закривати повітряний простір над Харковом. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як йдеться у зверненні, у Державну авіаційну службу України від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) надійшов проект бюлетеня, яким запроваджуються обмеження авіаційного руху на сході України. Зокрема, в ньому визнаються небезпечними польоти в межах району, куди входять міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя".

"У разі ухвалення даного документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, і Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, що негативно вплине на економічний стан центральної та східної частин України", - йдеться у зверненні.

Читайте також: На сесію Харківської міськради не пустили "Самопоміч", будівля під посиленою охороною

Депутати також зазначили, що результатом ухвалення такого документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту і суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного і митного контролю, в яких задіяно близько 1,5 тис. працівників.

"Харківська міська рада просить Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана винести рішення зазначеного питання на вищий державний рівень і звернутися в EASA з проханням не вводити даний документ в дію, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення АТО", - йдеться у зверненні.

Звернення прийнято більшістю голосів депутатів Харківської міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-