В ГПУ розповіли про обшуки у Полтавській міськраді

В ГПУ розповіли про обшуки у Полтавській міськраді

Укрінформ
Генпрокуратура України спільно з Нацполіцією у середу провели обшуки у державних установах та інших приміщеннях у Полтаві у справі можливого привласнення бюджетних коштів службовими особами Полтавської міськради.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами можливого привласнення, шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами Полтавської міської ради бюджетних коштів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Полтавській мерії проходять обшуки - ЗМІ

Як зазначили у ГПУ, у ході розслідування перевіряються обставини використання службовими особами Полтавської міської ради бюджетних коштів упродовж 2016-2017 років, які виділені управлінню житлово-комунального господарства виконкому Полтавської міської ради на проведення будівельних робіт, у тому числі можливі факти перерахування вказаних коштів на рахунки підприємств із ознаками фіктивності.

"З метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин використання бюджетних коштів службовими особами Полтавської міської ради упродовж 2016-2017 років, на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва 20.09.2017 проводяться обшуки приміщень державних установ та комерційних структур, приватного житла та автомобілів осіб, які мали відношення до розподілу та використання вказаних бюджетних коштів", - зазначили ГПУ і додали, що досудове розлідування триває.

Раніше у середу, 20 вересня, місцеві ЗМІ повідомили, що у Полтаві правоохоронці обшукують кабінети міського голови, його заступників та секретаря міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-