Слідство перевірить усі етапи будівництва табору

Слідство перевірить усі етапи будівництва табору "Вікторія" в Одесі - Луценко

Укрінформ
Слідство перевірить усі етапи будівництва дитячого табору "Вікторія" в Одесі, де на пожежі загинули діти.

Про це на брифінгу у Дніпрі після засідання Парламентського Комітету Асоціації між Україною та ЄС заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми збираємося вивчити ситуацію з цим табором від початку, тобто починаючи з проектування, чи відповідає нормам ДБН саме такий вигляд будинків і його матеріал (сосна – ред.), чи була просочена спеціальною речовиною ця деревина, чи достатньо було протидимової сигналізації, сигнальних кнопок, розпилювачів води, чи здійснювалась правильно прийомка-передача", - сказав Луценко.

Особливо його насторожило те, що державна архітектура та будівельна інспекція дали дозвіл на будівництво, а вже наступного дня підписали акт приймання.

Читайте також: Одеські депутати закрили засідання через сутички під мерією

За словами Луценка, прокуратура дасть оцінку, чому з червня у таборі була відключена протипожежна сигналізація. "Це може свідчити про пошуки тієї охоронної структури з відповідною ліцензією, яка запропонувала б ймовірним зловмисникам кращі відкати", - зауважив прокурор.

Також вивчатиметься роль заступника міського голови Одеси, яка відповідає за питання освіти. "Якщо вона дійсно отримувала ці приписи, то її відповідальність також буде важкою", - зазначив він.

Щодо відповідальності міського голови Одеси Геннадія Труханова, Луценко зауважив – "побачимо". "Впевнений, що у пана Труханова є політична відповідальність у цій ситуації, чи буде юридична – покажуть ті матеріали, які вже вилучено з Одеської міськради та райради", - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-