Одеські депутати закрили засідання через сутички під мерією

Одеські депутати закрили засідання через сутички під мерією

Укрінформ
Учасники 19 сесії Одеської міськради залишили адмінбудівлю мерії, сьогодні депутати вирішили не продовжувати роботу в сесійній залі.

Члени міськради мотивують це сутичками біля мерії, а група пікетувальників, що ввійшла всередину адмінбудівлі, вимагає відставки мера Геннадія Труханова і розпуску цього складу міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через безлади, що супроводжували роботу сесії, депутати вирішили не повертатися в сесійну залу міськради. Продовження 19 сесії сьогодні не буде", - повідомила журналістам керівник прес-служби мерії Наталія Мальцева.

Варто зазначити, що учасники 19 сесії не встигли розглянути й ухвалити низку проблем, які мали обговорити на сесії, в тому числі "зависла" ініціатива взяття 1-мільярдного банківського кредиту для реалізації низки міських інфраструктурних проектів. Ініціаторами запозичення коштів було внесено певні зміни до проекту рішення, і питання про кредит, очевидно, доведеться членам міськради розглянути пізніше.

Читайте також: Сесія міськради в Харкові: нардеп від "Самопомочі" просить ГПУ втрутитися в ситуацію

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня в Одесі під міськрадою зібралися сотні активістів, вимагаючи відставки мера і всіх депутатів міськради. Будівля міськради охоронялася силами Нацполіції та спецпризначенців.  Між мітингувальниками та правоохоронцями сталися сутички. За медичною допомогою звернулися 20 працівників поліції та 16 співробітників Національної гвардії України. Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-