Українців попереджають про грози та шквали

Українців попереджають про грози та шквали

Укрінформ
Українців попереджають про сильні дощі, грози, сильний вітер в окремих областях України до кінця доби 20 вересня та протягом доби 21 вересня.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр.

"До кінця доби 20 вересня та протягом доби 21 вересня грози, вдень 20 вересня сильний дощ. До кінця доби 20 вересня та протягом доби 21 вересня у Київській області грози", - йдеться у повідомленні.

Також 21 вересня у західних областях місцями сильні дощі, вночі в Карпатах дуже сильний дощ; у північних та Вінницькій областях грози, в Карпатах, вдень і на Лівобережжі пориви вітру 15-20 м/с, на Одещині та Миколаївщині місцями шквали до 23 м/с.

Читайте також: Після нічного буревію 26 гірських сіл Закарпаття досі без світла

Крім того, у зв'язку з очiкуваними сильними та дуже сильними дощами очікуються підйоми рівнів води в межах русел: 20-21 вересня на річках Закарпаття на 0,2-1,0 м; 21-22 вересня на рiчках басейнiв Прута та Сiрету на 0,2-0,7 м; увечерi 20 та впродовж 21-22 вересня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) на 0,5-1,5 м. При дуже сильних дощах увечерi можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в Карпатах iснує загроза утворення селевих потоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-