На Черкащині горить ще 49 гектарів торф’яників

На Черкащині горить ще 49 гектарів торф’яників

Фото
Укрінформ
На Черкащині за минулу добу ліквідували пожежу на Ірдинських торфовищах на площі 2 га. На цей час площа осередків вогню сягає 49 га.

Про це повідомив у Facebook речник Управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

"За минулу добу вдалось ліквідувати горіння торфу на площі  2 га. Загальна площа осередків вогню станом на 19 вересня становить 49 га", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Проценко, на місці проведення робіт сконцентроване угруповання сил, до якого входять 21 одиниця пожежної та спеціальної техніки та 66 осіб.

"Серед проблемних питань, що істотно ускладнюють проведення робіт на місці пожежі, - сильна посуха, низький рівень залягання грунтових вод та віддаленість водних джерел, звідки рятувальники можуть взяти воду для гасіння. Пожежні насосні станції встановлено на березі річки Ірдинь за 1,2 км від основних осередків пожежі. Загалом на трьох оперативних дільницях прокладено 1,7 км рукавних ліній, працюють 12 пожежних стволів", - інформує речник надзвичайників.

Читайте також: Рятувальники уточнили, що у пожежі в Херсоні загинули мати і троє дітей

Працівники лісового господарства за допомогою тракторів продовжують обвалування та створення заглиблених меліоративних смуг навколо небезпечних ділянок.

Для обмеження перебування в небезпечній зоні сторонніх осіб представниками поліції навколо місця пожежі перекриті всі автомобільні та пішохідні шляхи.

Також проводиться роз'яснювальна робота з мешканцями селищ Ірдинь та Дубіївка. Рятувальники обходять домоволодіння, інформують людей про оперативну обстановку і радять, як вберегтися від впливу негативних факторів пожежі на здоров‘я.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня в Черкаському районі, в районі селища Ірдинь, в адміністративних межах Білозірської сільської ради, загорілася суха трава. Учора, в понеділок, в області було оголошено надзвичайну ситуацію. В Ірдині розгорнуто постійно діючий зведений загін ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-