Справа 2 травня: Одеський суд знову заарештував двох фігурантів

Справа 2 травня: Одеський суд знову заарештував двох фігурантів

Укрінформ
Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді 60 діб арешту стосовно двох фігурантів справи про події 2 травня 2014 року в Одесі, яких раніше виправдав суд у Чорноморську.

Про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області. 

"18 вересня прокуратура Одеської області повідомила про підозру двом фігурантам масових заворушень 2 травня 2014 року: громадянину України і громадянину Російської Федерації, обвинуваченим у скоєнні злочинів, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Київським районним судом м.Одеса їм обрано запобіжний захід ... у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб ", - відзначили у відділі комунікацій.

У поліції уточнили, що санкція зазначеної статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Слідчий суддя Микола Тонконоженко прийняв рішення про арешт підозрюваних Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова без права внесення застави.

Читайте також: Одному з виправданих фігурантів справи "2 травня" розбили голову

Водночас, як повідомляє "Радіо Свобода", ще до оголошення рішення суду Долженков заявив, що подаватиме позови до Європейського суду з прав людини, якщо державні органи і далі будуть, за його словами, чинити на нього тиск.

Зате інший затриманий громадянин РФ Євген Мефьодов заявив відвід судді і стверджує, що його право на захист було порушено - він відмовився від безкоштовного адвоката і вимагає, щоб його захищав київський адвокат Валентин Рибін.

Клопотання про відвід судді Тонконоженка розглядав суддя Вадим Іванчук. Він не погодився з доводами Мефьодова про позбавлення його права на захист. Зате погодився з доводами прокуратури, співробітники якої наголошували на необхідності взяти Мефьодова під варту для того, щоб він «не намагався вплинути на свідків і не знищив речові докази».

Мефьодов же в суді заявив, що справі вже близько двох років, а звинувачення не відповідають дійсності.

Як повідомлялося, міський суд Чорноморська Одеської області 18 вересня ухвалив рішення - виправдати і звільнити з-під варти 19 фігурантів "справи 2 травня".

Проте двох із них - Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова - правоохоронці знову затримали, обом вручили підозру про скоєння злочинів за ознаками ч. 2. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність кордонів України) Кримінального кодексу України. Того ж дня прокуратура звернулася до суду з клопотанням про взяття під варту цих підозрюваних.

2 травня 2014 року у центрі Одеси сталися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами, загинуло кілька людей.

Після цього проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове поле, до табору проросійських мітингувальників. Згодом у Будинку профспілок на Куликовому полі розпочалася пожежа, внаслідок якої постраждали більш як 200 осіб, 48 - загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-