Одному з виправданих фігурантів справи

Одному з виправданих фігурантів справи "2 травня" розбили голову

Укрінформ
На фігуранта справи "2 травня", який був виправданий 18 вересня міським судом Чорноморська, напали невідомі.

Про це повідомляє "Думська" з посиланням на поліцію.

Напад стався в Овідіополі. Чоловікові пробили голову. Він госпіталізований. За інформацією журналістів, потерпілий - Євген Грищук.

Читайте також: У бійці біля суду Чорноморська постраждали 20 правоохоронців

Тим часом, як повідомляє прес-служба МВС України на сторінці в Facebook, близько 20 поліцейських і 15 бійців Нацгвардії отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості в ході заворушень під під будівлею Іллічівського міськсуду в Чорноморську, який розглядав справу "2 травня".

"Учасники акції порушували громадський порядок, розпиляли у бік працівників поліції сльозогінний газ, кидали вибухові пакети та кидали в працівників поліції та службовий автобус тротуарною плиткою", - заявили в поліції.

Читайте також: Поліція Чорноморська порушила справу за бійку під судом

Як повідомлялося, міський суд Чорноморська Одеської області ухвалив виправдати і звільнити з-під варти 19 фігурантів резонансної "справи 2 травня".

Обурені цим рішенням громадяни, що пікетували суд, не утрималися від  сутичок з поліцією та бійцями Нацгвардії. Правоохоронці застосували сльозогін, а тим часом підсудних, адвокатів і членів їх родин було виведено з адмінбудівлі суду.

Водночас двох з виправданих учасників подій 2 травня 2014 року в Одесі: Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова, - правоохоронці знову затримали за новим звинуваченням.

Прокуратура Одеської області звернулася з клопотанням до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту цим двом фігурантам "справи 2 травня" за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України.

"Двом фігурантам судового процесу в Чорноморську, а саме: Долженкову та Мефьодову, вручено підозру про скоєння злочинів за ознаками ч. 2. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність кордонів України) Кримінального кодексу України. І сьогодні ж прокуратура звернулася до суду з клопотанням про взяття під варту цих підозрюваних", - сказав на брифінгу  виконувач обов'язків прокурора області Олександр Саулко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-