Поліція Чорноморська порушила справу за бійку під судом

Поліція Чорноморська порушила справу за бійку під судом

Укрінформ
Поліція Чорноморська відкрила кримінальне провадження за фактами порушень публічного порядку з боку активістів патріотичних організацій, обурених виправдальним вироком міського суду стосовно 19 "антимайданівців", що брали участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє радник очільника Одеського главку Нацполіції Руслан Форостяк.

"Підрозділи правоохоронців, що брали сьогодні участь в охороні публічного порядку біля адмінбудівлі суду Чорноморська,  стали "заручниками" та об'єктами для агресії - весь "народний гнів" був спрямований саме на них. Після тривалих сутичок, з застосуванням газу та інших спецзасобів ситуацію вдалось опанувати. За цими фактами відкрито провадження за ознаками ч. 4. ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України", зазначив Форостяк.

Читайте також: Справа 2 травня: фігурантів привезли в райсуд

За його словами, щонайменше два десятки правоохоронців отримали під час сутичок тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. А що стосується протестуючих громадян, то наразі точно невідомо, чи звертався хтось із них за медичною допомогою.

Як повідомлялося, міський суд Чорноморська Одеської області ухвалив сьогодні рішення - виправдати і звільнити з-під варти 19 фігурантів резонансної "справи 2 травня".

Обурені цим рішенням громадяни, що пікетували суд, не утрималися від  сутичок з поліцією та бійцями Нацгвардії. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, а тим часом підсудних, адвокатів і членів їх родин було виведено з адмінбудівлі суду.

Водночас проросійських учасників подій 2 травня 2014 року в Одесі Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова правоохоронці знову затримали.

Прокуратура Одеської області звернулася з клопотанням до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту цим двом фігурантам "справи 2 травня" за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України.

"Двом фігурантам судового процесу в Чорноморську, а саме: Долженкову та Мефьодову, вручено підозру про скоєння злочинів за ознаками ч. 2. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність кордонів України) Кримінального кодексу України. І сьогодні ж прокуратура звернулася до суду з клопотанням про взяття під варту цих підозрюваних", - сказав на брифінгу  виконувач обов'язків прокурора області Олександр Саулко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-