У Харкові побиття активіста розслідують як групове хуліганство

У Харкові побиття активіста розслідують як групове хуліганство

Укрінформ
Факт нападу на активіста громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Євгена Лисичкіна розслідується за статтею, пов'язаною із груповим хуліганством.

Так сказала кореспонденту Укрінформу прес-офіцер відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ НП у Харківській області Олександра Алексеєва.

"Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб) із санкцією у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років", - зазначила Алексеєва.

Читайте також: У Харкові знову побили активіста Антикорупційного центру

За її словами, слідчі дії тривають.

Як повідомляв раніше Укрінформ, близько 10 ранку у дворі багатоповерхового будинку по вулиці Коцарська у Харкові двоє невідомих побили 26-річного члена правління "Харківського антикорупційного центру" Євгена Лисичкіна і пригрозили вбити, якщо він "іще раз кудись влізе".

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Лікарі оцінили стан потерпілого як задовільний.

Лисичкін, за його словами, запам'ятав обличчя нападників: "Напад може бути пов'язаний із акцією "Відкрий двері" з вимогою доступу громадян на сесії міськради".

Раніше, 30 серпня, двоє невідомих побили депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха, який був госпіталізований. Активісти пов'язують напад із запланованим виступом Булаха на сесії облради із викриттям корупціонерів. Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) із санкцією від 7 до 13 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-