Суд виправдав і відпустив фігурантів

Суд виправдав і відпустив фігурантів "справи 2 травня"

Укрінформ
Іллічівський міський суд у Чорноморську Одеської області ухвалив виправдати і звільнити з-під варти всіх фігурантів "справи 2 травня".

Про це повідомляє місцеве інтернет-видання "Таймер".

"Суд постановив виправдати всіх обвинувачених і звільнити з-під варти в залі суду", - йдеться в повідомленні.

Як інформує видання, суд визнав слідство упередженим і відхилив покази ключового свідка, результати упізнання, фото- і відеоматеріали, наведені в якості доказів, протоколи огляду місця події і представлені прокуратурою експертизи, зокрема, експертизи тіл загиблих.

"Суд не виключає можливості того, що обвинувачені не влаштовували масових заворушення, а, навпаки, намагалися захистити населення", - пише "Таймер".

Читайте також: Суд у "справі 2 травня" відкинув результати експертиз

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Чорноморську (колишній Іллічівськ) оголосили вирок у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі. Тоді у центрі міста відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами, загинуло кілька людей.

Після цього проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове поле, до табору проросійських мітингувальників. Згодом у Будинку профспілок на Куликовому полі почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Постраждали більш як 200 осіб, 48 - загинули.

Один із фігурантів "справи 2 травня", колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси Дмитро Фучеджі втік до РФ і отримав російське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-