Рятувальники назвали найбільш імовірну причину пожежі у

Рятувальники назвали найбільш імовірну причину пожежі у "Вікторії"

Укрінформ
Найбільш імовірною причиною пожежі рятувальники вважають аварійний режим роботи електроприладів у кімнаті виховательки у тому ж корпусі "Вікторії", де почалася пожежа.

Про це заявив сказав Віктор Федорчак, начальник ГУ ДСНС в області, у своїй доповіді на засіданні оперативного штабу ДСНС в Одесі стосовно трагічних подій в дитячому таборі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільш імовірною причиною пожежі може бути аварійний режим роботи електроприладів, які знаходилися в кімнаті №4 на першому поверсі цього ж корпусу - кімнаті виховательки", - сказав Федорчак.

Він також зазначив, що гасіння пожежі ускладнювалося пізнім сповіщенням про неї, поривами вітру, неможливістю забору води з пожежної водойми (була заповнена на третину), слабким тиском у пожежному гідранті, наявністю значної кількості дерев’яних будівель, значною відстанню до вуличного протипожежного водопостачання: пожежникам довелося прокладати лінію аж за межі табору - довжиною 800 метрів.

Як повідомляв Укрінформ, у Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один з корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебувало 42 дітей. В результаті пожежі загинули діти: смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл.

Читайте також: Трагедія в Одесі: директора табору "Вікторія" арештували без права застави

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Затримано директора дитячого табору.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала  відповідати за пожежну безпеку.

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області відзначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-