Пожежа в одеському таборі: школярка, яка врятувала вісьмох дітей, одужує

Пожежа в одеському таборі: школярка, яка врятувала вісьмох дітей, одужує

Укрінформ
У реанімаційному відділенні Одеської обласної дитячої лікарні перебуває на лікуванні учасниця хореографічного ансамблю "Адель" Катруся Ной, яка отримала опіки ніг і верхніх дихальних шляхів.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook депутат Одеської міськради Олександр Іваницький, який розмістив світлину мужньої школярки.

"Ця дівчинка - герой, її батьки - великі люди, що виховали Людину з великим серцем! І ми маємо майбутнє з такими людьми! Катя Ной врятувала з палаючого корпусу вісім діток від 8 до 10 років. При цьому сама отримала опіки ніг та верхніх дихальних шляхів. Коли її доставили до лікарні - втратила свідомість", - написав Іваницький.

Зараз Катруся перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні, одужує.

"Ми дуже хочемо побачити тебе, Катруся, знову під час виступу в складі хореографічного колективу Будинку дитячого творчості Малиновського району", додав Іваницький.

Як повідомлялося, пожежа у дитячому таборі «Вікторія» виникла у ніч на суботу, 16 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 42 дітей, троє дітей загинули. 

Правоохоронці розслідують трагедію у рамках двох кримінальних проваджень. Прокуратура області також розпочала досудове розслідування за фактами недбалості службових осіб райвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Проводяться слідчі дії у Київському райвідділі ГУ ДСНС в області, Київській райадміністрації Одеси та в департаменті освіти і науки Одеської міськради. Слідчі вилучають документацію стосовно введення в експлуатацію, функціонування, перевірок у дитячому таборі "Вікторія".

Раніше було повідомлено про підозру директору дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія" за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинили загибель дітей) Кримінального кодексу України.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку.

Читайте також: Пожежа в дитячому таборі: Зубко їде до Одеси

У понеділок, 18 вересня, в облдержадміністрації відбудеться засідання оперативного штабу ДСНС щодо пожежі у дитячому закладі "Вікторія" під головуванням віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-